Настоятель київського Свято-Троїцького Іонинського монастиря заразився коронавірусом

Архієпископ Іона сказав, що почувається нормально
Фото: iona.kiev.ua

Настоятель Свято-Троїцького Іонинського монастиря архієпископ Іона (Черепанов) розповів, що вчора йому надійшов позитивний результат тестування на коронавірус, наразі священнослужитель в ізоляції.

Настоятель Свято-Троїцького Іонинського монастиря архієпископ Іона (Черепанов) повідомив у Facebook 9 квітня, що в нього виявили коронавірус.

Свято-Троїцький Іонинський монастир, розташований на території Ботанічного саду в Києві, належить Українській православній церкві Московського патріархату.

"Друзі, ось і мене торкнулася світова пошесть. Після недільної служби на вулиці в мене піднялася температура, у понеділок вона сягнула 38 °С, і я вирішив про всяк випадок зробити тест. Учора стало відомо, що він позитивний", – написав настоятель монастиря.

Він розповів, що почувається нормально, уранці температура знизилася до 36,7 °С.

"Перебуваю в цілковитій ізоляції. Де заразився не знаю. За такої кількості контактів, як у мене, це не дивно... Перебуваю під контролем лікарів, монастирські справи не залишаю, але роблю їх у дистанційному режимі  за допомогою телефона, смс", – повідомив священнослужитель.

Він закликав підписників молитися за нього і братію.

На сайті Свято-Троїцького Іонинського монастиря написано, що із 6 квітня згідно з розпорядженням влади богослужіння в ньому проводять без парафіян.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 1,49 млн осіб, із них понад 336 тис. вилікувалися, а 89 435 померли.

Станом на ранок 9 квітня коронавірус в Україні підтверджено у 1892 осіб, із яких 57 – померли, а 45 – одужали.

За інформацією київської влади, у місті підтверджено 335 випадків інфікування, шестеро осіб померли. 26 випадків зараження зафіксовано в Києво-Печерській лаврі, повідомив мер міста Віталій Кличко.