Поліція Києва повідомила про операцію зі звільнення заручниці, яку утримував грабіжник

Поліція звільнила заручницю після того, як виламала двері
Фото: Поліція Києва / Facebook

Для звільнення жінки, яку тримав у заручниках її син, довелося залучити спецпризначенців і психолога, зазначили в поліції Києва.

У ніч на 1 грудня в Києві поліцейські затримали чоловіка, який узяв у заручниці матір після того, як, за попередніми даними, пограбував людину. Про це у Facebook поінформувала київська поліція.

"Уночі в чергову частину надійшло повідомлення про розбійний напад на киянина: невідомий погрожував йому ножем та відібрав рюкзак... Правоохоронці встановили шлях відходу нападника, біля одного з будинків на вулиці Стадіонній виявили порожній наплічник і з'ясували, що ймовірний зловмисник зайшов у під'їзд... Виявилося, що чоловік забарикадувався у квартирі, де в одній із кімнат насильно утримував матір", – ідеться в повідомленні.

У поліції зазначили, що зловмисник "навідріз відмовився відчиняти двері і погрожував жінці фізичною розправою". Тому оголосили операцію "Заручник", для чого залучили спецпризначенців і психолога.

"Коли зрозуміли, що перемовини не дають результату, переконавшись, що життю жінки нічого не загрожує, рятувальники виламали двері. Зловмисника затримали, а жінку звільнили", – сказав начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

Жінка фізично не постраждала.

Кримінальне провадження відкрито за ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. У поліції прогнозують його перекваліфікацію.