"Поверни полонених, путінська суко!" Націоналісти С14 закидали камінням офіс Медведчука у Києві

Медведчук (праворуч) є кумом російського президента
Фото: ЕРА

Під час акції під офісом лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука в Києві глава С14 Євген Карась пообіцяв подзвонити у поліцію, щоб політика забрали в "обмінний фонд" для звільнення політв'язнів.

Увечері 14 жовтня біля офісу лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука в Києві націоналісти вимагали повернути українських політв'язнів, яких утримують у Росії. Про це лідер націоналістичної організації С14 Євген Карась повідомив 14 жовтня у Facebook.

"Поверни політв'язнів, путінська суко". Якісь невідомі історики із С14 і "Традиції та порядку" нагадують Медведчуку за Стуса і покривання утримування [президентом РФ Володимиром] Путіним українських ув'язнених", – написав він.

На відео, яке опублікував Карась, він пояснив, що, гуляючи вулицею Івана Франка в Києві, побачив невідомих йому людей, які, "мабуть, хочуть вступити в "Український вибір" Медведчука, бо там багато грошей роздають".

У ролику сказано, що з-під офісу прибрали банер із нагадуванням про українського поета Василя Стуса, до ув'язнення якого був причетний Медведчук як адвокат.

Присутні з криками "поверни полонених, путінська суко!" закидали закритий офіс камінням.

"Хороше гасло, я його підтримую. Зараз буду дзвонити у поліцію, щоб Медведчука взяли в обмінний фонд", – заявив Карась.

Він назвав те, що відбувається, перформансом.

"Еспресо" пише, що акція пройшла після завершення маршу УПА.

Медведчук є кумом президента РФ Володимира Путіна.