Правоохоронці проводять обшуки в "Київметробуді"

У січні Печерський райсуд Києва наклав арешт на банківські рахунки ПАТ "Київметробуд" у межах розслідування ймовірних розкрадань під час будівництва
Фото: КП "Київський метрополітен" / Facebook

Обшуки в "Київметробуді" пов'язані з можливими шахрайськими діями під час будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар, розповіли в Офісі генпрокурора.

У Києві правоохоронці проводять обшуки у структурних підрозділах ПАТ "Київметробуд". Про це 11 лютого поінформували в Офісі генпрокурора України.

Обшуки відбуваються у відділеннях АБ "Укргазбанк" та низці приватних структур.

"[За версією правоохоронців], вони, імовірно, задіяні у схемі шахрайського заволодіння бюджетними коштами, у тому числі за фактом безпідставного розміщення на депозитних рахунках 1,7 млрд грн, виділених на будівництво метро. Ідеться про будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар з електродепо в Подільському районі Києва", – розповіли у пресслужбі.

11 липня 2018 року Київська міськдержадміністрація затвердила проєкт будівництва метро на Виноградар. Спочатку з місцевого бюджету планували виділити 6,3 млрд грн.

20 листопада мер Києва Віталій Кличко повідомив, що столична влада розпочинає будівництво метро на Виноградар. Загальну вартість введення в експлуатацію станцій "Мостицька" і "Проспект Правди" оцінюють у 6 млрд грн. Заплановано, що щодня нові станції перевозитимуть приблизно 90 тис. пасажирів.

16 січня 2020 року Печерський райсуд Києва наклав арешт на банківські рахунки ПАТ "Київметробуд" і його окремі підрозділи в межах розслідування ймовірних розкрадань під час будівництва.

Голова наглядової ради "Київметробуду" Олег Токарев 16 січня заявив, що строки завершення будівництва і запуску метро на Виноградар відкладено на рік. Головний інженер будівництва Євген Шатайкін сказав, що відставання від графіка становить не менше ніж сім-вісім місяців.

24 січня Кличко запевнив, що будівництво метро на Виноградар триває у звичайному режимі. За його словами, дві нові станції метрополітену в цьому напрямку планують відкрити до кінця 2021 року.