"Прошу не робити з ялівцю слона". Кличко заявив, що після реконструкції на Хрещатику висадять каштани

Про ялівець, висаджений на Хрещатику, 24 травня повідомив депутат Київради Ілля Сагайдак
Фото: Ілля Сагайдак

Наступного року після реконструкції Хрещатика на головній вулиці столиці висадять каштани, а ялівець пересадять у парки та сквери. Про це заявив столичний мер Віталій Кличко.

Мер Києва Віталій Кличко сьогодні під час брифінгу заявив, що ялівець на Хрещатику висадили тимчасово. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Кличко зазначив, що наступного року влада планує реконструкцію Хрещатика, тому наразі висаджувати там каштани сенсу немає.

"Наступного року ми плануємо реконструкцію Хрещатика. Її не робили багато років, тільки оновлювали асфальт. Тому цього року висаджувати крупномірні дерева не мало сенсу. А ялівець перед початком ремонту пересадять у парки та сквери міста. Каштани пересаджувати не рекомендують. Тому перед реконструкцією їх поки і не висаджували на головній вулиці", – підкреслив мер.

Він сказав, що на каштани негативно впливає забрудненість повітря.

"На Хрещатику великий трафік і висока загазованість повітря. А суміш, якою посипають дороги взимку, негативно впливає на дерева. Вони слабнуть і хворіють. Щоб уникнути цього, під час реконструкції розширять бульварну зелену зону, облаштують стаціонарну систему поливу, лунки дерев будуть захищені від потрапляння реагентів. Тобто ми створимо умови, щоб у кожній лунці росли, а не чахли дерева. Будемо шукати витривалі сорти. Каштани будуть. Тому прошу не робити з ялівцю слона", – додав Кличко.

Про ялівець, висаджений на Хрещатику, 24 травня повідомив депутат Київради Ілля Сагайдак.

У комунальному підприємстві "Київзеленбуд" заявили, що "ялівець значно покращує естетичний вигляд Хрещатика". Водночас представник підприємства зазначив, що ялівець на центральній вулиці столиці посадили тимчасово – до початку реконструкції.