Спалах СOVID-19 у лікарні швидкої допомоги Києва. Кличко розкрив подробиці

Головлікар медзакладу Олександр Ткаченко заявив журналістам, що в установі не більше ніж 10 хворих
Фото: depositphotos.com

28 травня LB.ua заявило про спалах COVID-19 у лікарні швидкої допомоги Києва. За словами мера Києва Віталія Кличка, заражених дійсно виявили, але протягом двох тижнів.

Медиків із підтвердженим COVID-19 у лікарні швидкої допомоги Києва виявляли протягом останніх двох тижнів. Про це 29 травня під час онлайн-брифінгу повідомив мер столиці Віталій Кличко, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Щодо ситуації в лікарні швидкої допомоги, інформацію про яку вчора публікували ЗМІ. На сьогодні в цьому медзакладі загалом виявлено 21 медпрацівника, інфікованого коронавірусом. Але виявили їх не за один день, а протягом останніх двох тижнів. І ці випадки потрапляли в загальну статистику, яку ми публікуємо щодня", – підкреслив Кличко.

Він також зазначив, що понад 14% (420 осіб) від усіх хворих жителів Києва – це медики. Кличко додав, що більшість із них заразилася на роботі.

28 травня LB.ua, посилаючись на медпрацівників лікарні швидкої допомоги Києва, заявило, що в медустанові виник спалах COVID-19 серед медиків. Лікарі розповіли, що в лікарні не мають лежати хворі на COVID-19.

"Але буває так, що людина надійшла із чимось іншим, а коронавірус виявився потім або вона вже в лікарні захворіла на пневмонію. Радше за все, ми маємо справу із внутрішньолікарняною інфекцією. Інфекціоністи приходять до хворих, але ПЛР-тести не призначають, тільки експрес, а вони негативні. Співробітники просили неодноразово зробити ПЛР, але нам відповідали, що немає показів. Простіше поїхати кудись і зробити за гроші", – розповів лікар.

Захисними засобами медпрацівники, за його словами, також забезпечують себе самостійно.

Водночас головний лікар медзакладу Олександр Ткаченко заявив журналістам, що в установі не більше ніж 10 хворих.

Станом на 29 травня в Україні коронавірусом інфіковано 22 811 людей, померло 679 українців, 8934 одужали.