Тищенко: У мене немає конкурентів у "Слузі народу" на мерське крісло, не доросли вони ще до конкуренції зі мною

Тищенко: Сьогодні я такий, знаєте... Я киянин, одне слово
Фото: nikolaytyshchenko / Instagram

Народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко заявив, що всі проблеми Києва "чіпає руками" і "відчуває запахи" й готовий поборотися за крісло мера столиці, якщо партія висуне його кандидатом.

Народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко заявив в інтерв'ю "Українській правді", яке вийшло 13 травня, що, як і раніше, хоче балотуватися в мери Києва, якщо партія висуне його кандидатом.

"У мене є пряме розуміння, як розвиватися Києву. Я знаю про Київ усе не з чуток. Я знаю кожну вулицю, і мене в Києві знають усі. А що стосується кандидата, ще раз хочу вам сказати: це партія вирішуватиме, хто гідний представляти інтереси нашої команди в місті Києві. Я готовий погодитися на пропозицію, якщо мені повірить партія і якщо мені повірять кияни", – сказав Тищенко.

Він заявив, що всі проблеми столиці "чіпає руками" й "відчуває запахи".

"Ці смітники, ці проблеми зі сміттям, ці корупційні скандали, які просто як ракова пухлина пронизали все київське життя. Але рішення ухвалює насамперед команда. Я – народний депутат України, я працюю сьогодні в парламенті і встигаю бути ще звичайною зрозумілою людиною. Я ще й батько. У мене ще є дружина, у мене є двоє дітей, двоє синів. Тому сьогодні я такий, знаєте... Я киянин, одне слово", – сказав депутат.

Він запевнив, що не буде балотуватися в мери як самовисуванець, якщо "Слуга народу" вибере кандидатом іншу людину.

"Ні, звичайно, [не буду]. Я командна людина, я командний гравець. Я прийшов у команду із президентом і рішення команди не обговорюю. Усе, крапка", – заявив депутат.

Журналіст уточнив у політика, кого він вважає головним конкурентом у пропрезидентській силі на мерське крісло.

"У мене немає конкурентів, не доросли вони ще до конкуренції зі мною", – відповів Тищенко.

Про плани балотуватися в мери Києва від "Слуги народу" раніше говорив народний депутат від цієї політсили Олександр Ткаченко. "Від інтересу до Києва я не відмовляюся. Я хочу цього виклику", – заявив він у січні.

Чергові вибори мера Києва мають відбутися в жовтні 2020 року. Після президентських і парламентських виборів 2019 року в партії "Слуга народу" заявляли про намір провести дострокові місцеві вибори, зокрема в Києві, але згодом відмовилися від цієї ідеї.

Посаду мера Києва із червня 2014 року обіймає Віталій Кличко. Він заявляв про намір знову балотуватися на посаду міського голови.