Ткаченко заявив, що "Слуга народу" має намір внести на розгляд Ради новий проєкт закону про столицю

Ткаченко: Паспорт законопроєкту про столицю вже готовий, деталі буде обговорено найближчим часом
Фото: Александр Ткаченко / Facebook

Одним із пріоритетних законопроєктів, який партія "Слуга народу" збирається вносити в парламент, буде проєкт закону про столицю, повідомив кандидат у нардепи від цієї партії, гендиректор "1+1" Олександр Ткаченко. Двома тижнями раніше президент Володимир Зеленський заявляв про намір розділити повноваження мера Києва і голови Київської міськдержадміністрації.

Партія "Слуга народу" одним із перших має намір внести в парламент законопроєкт про столицю. Про це сказав кандидат у нардепи від цієї партії, гендиректор "1+1" Олександр Ткаченко на пресконференції 22 липня, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми з колегами це обговорювали. Одним із пріоритетних законів, який "Слуга народу" планує подавати в парламент, буде саме закон про столицю. Там усі ці пункти щодо перерозподілу повноважень і делегування їх у райони, про те, як буде формуватися влада в Києві, є. Паспорт цього законопроєкту вже готовий, деталі буде обговорено найближчим часом", – сказав Ткаченко, не уточнивши, чи йдеться про перерозподіл повноважень мера столиці і голови Київської міськдержадміністрації.

10 липня під час зустрічі з київським міським головою Віталієм Кличком президент України Володимир Зеленський підтвердив наміри розділити повноваження мера і голови КМДА. Мер запропонував провести в Києві дострокові вибори.

У 2003 році Конституційний Суд України вирішив, що КМДА має очолювати лише обраний міський голова. У листопаді 2010 року експрезидент України Віктор Янукович розділив ці посади, унаслідок чого мера Леоніда Черновецького на посаді голови міськадміністрації замінив Олександр Попов. У 2014 році, після перемоги Віталія Кличка на виборах міського голови Києва, п'ятий президент Петро Порошенко призначив його головою КМДА.