У Києві поліція затримала шістьох противників акції на спомин про трансгендерних людей

Захід проводили на Михайлівській площі
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Узявши свідчення в шістьох осіб, затриманих під час спроби перешкодити акції з нагоди Міжнародного дня пам'яті трансгендерних людей, яку проводили в Києві, поліція відпустила їх. Було складено протоколи про адмінпорушення.

23 листопада на Михайлівській площі в Києві відбулася акція, присвячена Міжнародному дню пам'яті трансгендерних людей. За протиправні дії під час заходів затримали шістьох осіб, повідомила столична поліція.

Правоохоронці зазначили, що акцію погодила влада міста.

"Під час проведення акції противники заходу намагалися прорвати поліцейський кордон, аби завадити проведенню ходи, та влаштували штовханину із правоохоронцями. За протиправні дії поліцейські затримали шістьох найбільш активних громадян та доставили до територіального управління поліції", – ідеться в повідомленні.

Пізніше в поліції розповіли, що всіх затриманих відпустили, узявши в них свідчення.

"За вчинення правопорушень відносно них складено адміністративні протоколи за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення", – зазначили правоохоронці.

Міжнародний день пам'яті трансгендерних людей, які загинули через трансфобію, відзначають 20 листопада.

В Україні марш до Дня пам'яті проводять із 2016 року, розповіло "Громадське". У 2019 році марш почали мітингом, під час якого учасники згадали загиблих. Організатори заявляли, що хочуть почути позицію нової влади про трансгендерних людей, а також "висунути вимоги щодо оновлення клінічного протоколу, що регулює процедуру трансгендерного переходу та введення гендерної ідентичності в антидискримінаційне законодавство".