У Києві сьогодні знову можливі підтоплення внаслідок дощів – КМДА

У Києві прогнозують дощі та грози

Фото: ЕРА

У Київській міській державній адміністрації рекомендують киянам під час негоди зачиняти вікна, триматися подалі від рекламних щитів, дерев та ліній електропередачі.

19 серпня у Києві можливі короткочасні дощі, вдень гроза, можливі підтоплення, місцями град і шквали, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на дані Укргідрометцентру.

"Окрім того, за прогнозом синоптиків, сьогодні в Києві мінлива хмарність, вітер змінних напрямків, 15–18 м/с, температура вдень +26... +28° С" – ідеться в повідомленні.

Управління з питань надзвичайних ситуацій департаменту міського благоустрою КМДА нагадує про основні правила поведінки в разі посилення вітру.

"Усі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні; якщо ви опинилися на вулиці, то триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев; у разі сильного вітру, сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті; уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт", – продовжили у КМДА.

За останні кілька тижнів Київ уже кілька разів затоплювало після злив – 25 липня і в ніч на 16 серпня.

Увечері 18 серпня столичні вулиці також було затоплено.

Мер столиці Віталій Кличко заявив 17 серпня, що влада Києва розробить проекти заміни зливових каналізацій на вулицях, які підтоплювало найбільше.