У Києві встановлять 10 пунктів приймання використаних медичних масок і рукавичок

Громадяни України з 6 квітня зобов'язані бути в масках у громадських місцях
Фото: depositphotos.com

За словами депутата Київської міськради, голови комісії з питань екологічної політики Костянтина Ялового, використані засоби індивідуального захисту можуть стати новою "сміттєвою" проблемою української столиці.

У Києві встановлять 10 пунктів приймання використаних медичних масок і рукавичок. Про це 15 квітня на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Київської міськради, голова комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий.

За його словами, використані медичні маски забруднюють довкілля так само, як і пластикові пакети. Навіть більше, вживані засоби індивідуального захисту становлять загрозу поширення вірусів і бактерій.

Яловий підкреслив, що викидання маски в урну не розв'язує проблеми її утилізації. І навіть ті кияни, які хочуть безпечно позбутися використаних засобів індивідуального захисту, не знають, як правильно це зробити.

"Планується вже найближчим часом установити 10 пунктів прийому засобів індивідуального захисту – у кожному районі Києва. Містяни зможуть здавати туди використані маски та рукавички. Усі відходи будуть збирати та безпечно утилізувати – із дотриманням санітарно-гігієнічних норм, установлених законодавством. Цим займатимуться спеціалізовані компанії, що мають ліцензії та обладнання", – заявив Яловий.

В Україні станом на ранок 15 квітня коронавірус офіційно підтверджено у 3764 осіб, із них 143 уже вилікували, а 108 померли. Пік захворювання на COVID-19 у країні прогнозують 17 квітня, повідомили в МОЗ.

Громадяни України з 6 квітня зобов'язані бути в масках у громадських місцях.

Спалах COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі сягнула майже 2 млн, із них більше ніж 500 тис. людей вилікували, а понад 127 тис. померло.