Вибух у Києві. Кличко пояснив, чому деякі сім'ї все ще не отримали компенсації

Унаслідок вибуху загинуло п'ятеро людей
Фото: dsns.gov.ua

Київський мер Віталій Кличко зазначив, що виплат не отримало лише кілька сімей, постраждалих під час вибуху в будинку в Києві, оскільки вони ще оформляють документи.

Більшість постраждалих мешканців будинку в Києві, де стався вибух, уже отримали грошову компенсацію від міста. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн-пресконференції, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Київський мер зазначив, що виплат не отримало лише кілька сімей, які ще оформляють документи.

"Місто надало людям від 50 до 100 тис. грн. Також Київрада ухвалила рішення про виділення 20 млн грн на ремонт та облаштування нового житла. Ці кошти постраждалі мешканці отримають найближчим часом", – підкреслив Кличко.

Він зазначив, що, крім цього, міська влада спільно з фондом "Майбутній Київ" надала матеріальну допомогу всім мешканцям будинку на Позняках для відновлення втрачених ними документів.

Вибух у шостому під'їзді будинку в Дарницькому районі Києва стався 21 червня о 10.00. Зруйновано перекриття чотирьох поверхів, 40 квартир пошкоджено.

Рятувальники 21 червня виявили тіла трьох загиблих, 22 червня під завалами будинку знайшли тіло ще одного мешканця багатоповерхівки. У ніч на 23 червня з-під завалів витягли останню, п'яту, жертву вибуху.

Унаслідок події п'ятеро людей дістали травми.

За попередніми даними, в будинку вибухнула газоповітряна суміш, що призвело до руйнування міжповерхових перекриттів четвертого, п'ятого, шостого та сьомого поверхів. За даними агентства УНН, напередодні події в будинку міняли газові лічильники.

25 червня Зеленський вручив постраждалим документи на 12 квартир. За його словами, ці квартири було придбано бюджетним коштом.