Вибух у Києві. Власника "Волги", в якій залишили гранату, заарештували на два місяці

Вибух прогримів 14 червня
Фото: npu.gov.ua

Власник автомобіля "Волга", де містилася вибухівка, яка поранила чотирьох дітей у Києві, дав свідчення, зазначили у прокуратурі Києва.

Святошинський районний суд Києва відправив під варту на два місяці власника автомобіля "Волга", біля якого внаслідок вибуху було поранено чотирьох дітей. Про це 16 червня у Facebook повідомила прокуратура Києва.

Запобіжний захід фігуранту справи про вибух визначено до 12 серпня

"Під час допиту підозрюваний надав визнавальні свідчення, які у подальшому були підтверджені в ході відтворення", – зазначили у прокуратурі.

За даними відомства, призначено низку судових експертиз.

14 червня в Києві на вулиці Чорнобильській стався вибух, постраждали четверо дітей віком від п'яти до 11 років. За даними поліції, вони вирішили погратися у старому автомобілі "Волга", який тривалий час був припаркований у дворі, і знайшли предмет, який вибухнув.

15 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що поліція затримала в Рівненській області власника "Волги". За словами міністра, він установив в автомобілі "вибухівку-пастку". З місця вибуху поліція вилучила осколки гранати РГД-5.

Власник машини – військовий, учасник АТО.

В.о. заступника головного лікаря з хірургічної роботи лікарні "Охматдит" Олексій Бебешко 15 червня повідомив, що хлопчик, який найбільше постраждав унаслідок вибуху, перебуває в реанімації. Стан інших постраждалих стабільний.

16 червня стало відомо, що власнику автомобіля повідомили про підозру у вчиненні двох злочинів: незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, а також заподіянні тяжкого або середньої тяжкості тілесного ушкодження через необережність.