Упродовж вихідних у Києві закрили три розважальні заклади через порушення карантину

Минулого тижня за недотримання карантину в Києві закрили чотири нічні клуби
Фото: depositphotos.com

Протягом минулого тижня представники Держпродспоживслужби та "Муніципальної охорони" спільно з поліцією перевірили понад тисячу ресторанів і кав'ярень, магазинів і ринків Києва щодо порушення карантину.

Упродовж минулих вихідних закрили ще три розважальні заклади через порушення регламенту роботи під час карантину. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн-пресконференції, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Кличко зазначив, що протягом минулого тижня представники Держпродспоживслужби та "Муніципальної охорони" спільно з поліцією перевірили понад тисячу ресторанів і кав'ярень, магазинів та ринків Києва і склали 446 протоколів про порушення.

"Також цими вихідними у столиці закрили ще три розважальні заклади. А минулого тижня, як я вже говорив, у Києві закрили чотири нічні клуби", – додав він.

Через пандемію COVID-19 в Україні із 12 березня почав діяти карантин. З 11 травня в Україні почали пом'якшувати карантинні обмеження. 20 травня Кабінет Міністрів України запровадив так званий адаптивний карантин: регіональній владі дали право послаблювати обмежувальні заходи за умови відповідності трьом критеріям. Із 22 червня Кабмін дозволив місцевій владі відкривати заклади харчування та розміщення.

Протягом доби в Києві COVID-19 підтвердили у 56 осіб, четверо з них – медикиВ Україні ж упродовж доби коронавірус підтвердили у 612 осіб. Це найменша за шість днів кількість нових випадків: напередодні було зареєстровано 678, а раніше протягом чотирьох днів фіксували не менше як 800 випадків.