Понад 300 одиниць спецтехніки і 5 тис. двірників залучили для боротьби з негодою – Кличко

Віталій Кличко: Погодні умови такі, що це треба робити регулярно через певний час
Фото: kiev.klichko.org
Напередодні у столиці йшов крижаний дощ, унаслідок чого утворилася ожеледиця. За словами міського голови Києва Віталія Кличка, комунальники в посиленому режимі обробляють вулично-дорожню мережу.

До боротьби зі стихією в Києві залучено понад 300 одиниць техніки та 5 тис. двірників. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу, повідомляє сайт політика.

Напередодні у столиці йшов крижаний дощ, унаслідок чого утворилася ожеледиця. За словами міського голови, комунальники в посиленому режимі обробляють вулично-дорожню мережу.

"Учора вдень і сьогодні вночі в Києві були опади та сильна ожеледь. "Київавтодор" у посиленому режимі обробляв вулично-дорожню мережу. Уночі працювали понад 300 одиниць спецтехніки і 36 бригад із ручного прибирання – понад 270 працівників. Також до боротьби з ожеледицею залучені 5 тис. двірників і 60 одиниць техніки житлово-комунальних підприємств", – повідомив Кличко.

Він зазначив, що опади тривали до 6.00 за температури -1 °С. Тому дорожникам довелося обробляти одні й ті самі ділянки вулиць по кілька разів. Мокрий сніг із магістралей прибирали за допомогою колон спецтехніки. Мер столиці також повідомив, що в місті постійно обробляють тротуари, пішохідні переходи, зупинки громадського транспорту.

"Я також звертаюся до власників кафе, ресторанів, магазинів не нехтувати правилами благоустрою та обробити протиожеледними засобами територію біля своїх закладів. Бо погодні умови такі, що це треба робити регулярно через певний час. Оскільки на оброблених ділянках тротуарів знову швидко з'являється ожеледь", – зазначив Кличко і закликав киян бути уважними та обережними.

"Укравтодор" сьогодні заявив у Facebook про зняття тимчасового обмеження на рух вантажного транспорту та автобусів у Київській і Житомирській областях. Його ввели 10 грудня.