Дільничні виборчкоми в Києві почнуть охороняти з 29 березня – Крищенко

Крищенко: Окружні виборчі комісії в Києві вже взято під охорону поліції
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Охороняти громадський порядок на дільницях у день виборів президента у Києві будуть виключно поліцейські, підкреслив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Розташовані на території Києва окружні виборчі комісії вже взяла під охорону поліція, а дільничні виборчі комісії поступово братимуть під охорону з 29 березня. Про це на брифінгу 28 березня повідомив начальник столичної поліції Андрій Крищенко, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Окружні виборчі комісії вже взято під охорону поліції. Сьогодні розпочався процес, згідно з графіком ЦВК, завезення бюлетенів. Завезення бюлетенів у Києві в дільничні виборчі комісії також почнеться з п'ятниці, і одночасно з цим усі виборчі дільниці братимуть під охорону поліції", – заявив він.

Крищенко підкреслив, що охоронятиме громадський порядок на дільницях у день виборів у столиці виключно поліція. Для охорони правопорядку в громадських місцях залучать співробітників муніципальної варти, але вони будуть діяти тільки спільно з правоохоронцями.

Начальник столичної поліції наголосив, що на кожній дільниці буде не менше ніж двоє поліцейських. Усього для охорони порядку в Києві в день виборів планують задіяти 6 тис. правоохоронців.

Він додав, що поки в поліцію не надходили заявки на проведення масових заходів у столиці 31 березня, але якщо вони будуть, поліція, за його словами, зможе забезпечити порядок.

Також Крищенко розповів, що станом на 28 березня в Києві зареєстровано 39 пов'язаних із виборчим процесом кримінальних проваджень, із них 24 – хуліганські дії.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. 8 березня Центрвиборчком затвердив остаточний список із 39 кандидатів у президенти.