Застосунок Kyiv Smart City припинив роботу. Розробники дізналися про це з новин

Усі функції програми Kyiv Smart City переїхали в "Київ цифровий"
Фото: Gordonua.com

Мобільний застосунок Kyiv Smart City для доступу до всіх електронних сервісів міста без попередження припинив працювати, а всі його функції перенесено в новий застосунок "Київ цифровий".

"Команда дякує вам, вмикає гімн Києва та рушає вдалечінь під гарну музику", – ідеться в повідомленні застосунку під час спроби авторизуватися.

Про те, що програму закриють, повідомили і її розробники на своїй сторінці у Facebook. Водночас команда проєкту не знає, чому їхній застосунок закрили.

"Так, це правда! Додаток Kyiv Smart City більше не працює. Для нас це стало такою самою несподіванкою, як і для всіх киян. Ми так само дізналися про це з новин. Наша команда не має жодного відношення до розробки та реалізації нової програми "Київ цифровий", але ми не змогли не помітити схожості в дизайні та інтерфейсі між ними", – ідеться в повідомленні.

Автори програми також зазначили, що "ні в яку далечінь під музику ми не вирушали", а продовжують розробляти нові й покращувати вже запущені сервіси не лише для Києва, а й для всіх міст України.

Щоб користуватися електронними сервісами Києва, відтепер необхідно встановити застосунок "Київ цифровий" – дані про всі поїздки та QR-квитки мають підтягнутися автоматично. Авторизуватися в системі можна за номером телефону, після чого застосунок запропонує відсканувати штрихкод Kyiv Smart Card або ввести номер вручну, а також увести чотиризначний пін-код, розташований праворуч від штрихкоду.

Від початку 2019 року в межах впровадження системи електронного квитка в наземному транспорті Києва за допомогою валідаторів почали фіксувати проїзд пільговиків – власників "Картки киянина". У лютому 2019-го проїзд у будь-якому виді громадського транспорту столиці вже можна було оплатити за допомогою єдиного електронного квитка (Kyiv Smart Card). В електронному вигляді цей квиток можна було завантажити в застосунку Kyiv Smart City.