Кияни не ходили масово в "пункти незламності" – КМДА

За даними КМДА, "пункти незламності" відвідало лише кілька тисяч людей
Фото: ДСНС України / Facebook
"Пункти незламності" в Києві не мали особливого попиту серед містян. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

Він зазначив, що в Києві вже давно не було тривалих вимкнень світла – ще до того, як їх припинили зовсім, світло вимикали на невеликі періоди.

Але навіть коли зі світлом були серйозні проблеми, опалення й водопостачання в місті залишалися, тому переважно, за оцінками Поворозника, кияни залишалися вдома. У періоди вимкнення електроенергії "пункти незламності" відвідало лише кілька тисяч людей.

"Кияни їх відвідували, але масовим відвідуванням я б це не назвав. За весь цей час декілька тисяч людей відвідали "пункти незламності". Насправді майже кожен киянин у своїй квартирі вже збудував, обладнав свій "пункт незламності". Я маю на увазі альтернативні джерела електрики, альтернативні можливості приготування їжі тощо", – сказав Поворозник.

Про розгортання в Україні нового проєкту підтримки людей – "пунктів незламності" – 22 листопада повідомив президент України Володимир Зеленський. Загалом в Україні, за даними Офісу президента станом на грудень, їх було понад 5,3 тис.

Контекст:

Від початку торішньої осені РФ здійснила 15 масованих ракетних атак на інфраструктуру України, ще 17 атак здійснили із застосуванням дронів-камікадзе. За 4,5 місяця в енергооб'єкти України влучило 255 російських ракет і дронів.

Через обстріли у країні почали вводити тимчасові вимкнення світла, в окремих випадках вони сягали кількох діб.

12 лютого 2023 року "Укренерго" вперше за час осінньо-зимових атак Росії на українську енергетичну систему повідомила про відсутність дефіциту потужності.