Київ передав Державній спеціальній службі транспорту Міноборони автомобілі для саперів. Відео

У відомстві поінформували, що завдяки цій техніці сапери зможуть ефективніше працювати
Скріншот: Державна спеціальна служба транспорту / UA State Special Transport Service / Facebook

Київ передав Державній спеціальній службі транспорту Міністерства оборони України (ДССТ) нові автомобілі для саперів. Про це повідомляють на Facebook-сторінці ДССТ. 

"Шановні кияни! Група розмінування Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України отримала від вас нові автомобілі для наших саперних груп. Дякуємо громаді Києва й міському голові Віталію Кличку за допомогу!" – ідеться в повідомленні.

У відомстві додали, що завдяки цій техніці сапери зможуть ефективніше працювати.

"Завдяки цьому транспорту наші сапери зможуть працювати на дорогах, у лісі, на об'єктах інфраструктури по своєму основному профілю", – пояснив командир групи розмінування Державної спеціальної служби транспорту Олександр Прижиков.

Контекст:

Кличко повідомляв, що міською цільовою програмою "Турбота. Назустріч киянам" на поточний рік передбачено понад 555 млн грн на виплату матеріальної допомоги військовослужбовцям і їхнім сім'ям.

За ініціативою мера видатки бюджету Києва на підтримку підрозділів ЗСУ цьогоріч збільшено до 5 млрд грн.

На сесії Київради 31 серпня силам безпеки й оборони виділили 800 млн грн на зведення фортифікаційних споруд. Також Кличко запропонував передати 300 млн грн Міноборони як субвенції для придбання дронів і засобів антидронового захисту.