Кличко: Париж ще раз засвідчив свою дружбу і підтримку Києва

Мерія проголосувала за виняткову екстрену допомогу в розмірі €1 млн на користь асоціацій та неурядових організацій, які допомагають Україні та працюють над прийманням українських біженців у Парижі
Фото: depositphotos.com
Рада Парижа підтримала рішення надати Києву звання почесного громадянства. Мер Києва Віталій Кличко наголосив у своєму Facebook, що це безпрецедентний випадок.

"Хочу подякувати нашим французьким партнерам! Рада Парижа одноголосно підтримала надання Києву звання почесного громадянства. Наданням цього звання, вперше в історії – місту, Париж іще раз засвідчив свою дружбу та підтримку столиці України – держави, яка сьогодні бореться за свою незалежність та свободу", – написав Кличко.

Контекст:

Мерія Парижа одноголосно проголосувала за надання столиці України Києву "почесного громадянства", вперше надавши такий статус місту. Про це 22 березня повідомила мерка Парижа Анн Ідальго. Мерія також одноголосно проголосувала за виняткову екстрену допомогу у розмірі €1 млн на користь асоціацій та неурядових організацій, які допомагають Україні та працюють над прийманням українських біженців у Парижі.

Київ є однією із цілей окупантів, вважає українська влада. В Офісі президента заявили, що російські військовослужбовці хочуть узяти столицю під контроль та замінити легітимне керівництво України на маріонеткове, хоча в самій РФ такий сценарій спростовували. Військова розвідка Великобританії припускає, що незважаючи на відсутність прогресу в наступі на Київ, російські війська збираються найближчими тижнями спробувати оточити столицю України.

Окупанти другий тиждень практично щодня обстрілюють Київ.