Кличко підписав розпорядження про адресні виплати до Дня захисників і захисниць України: хто їх отримає

Деякі кияни й переселенці отримають адресну допомогу за розпорядженням Кличка

Фото: Віталій Кличко / Facebook
За розпорядженням київського міського голови Віталія Кличка, до Дня захисників та захисниць України кияни певних категорій і переселенці отримають адресну матеріальну допомогу. Про це повідомив департамент соціальної політики КМДА.

Розмір допомоги становитиме від 900 грн до 1500 грн, залежно від категорії. Претендувати на цю виплату, передбачену програмою "Турбота", можуть кияни і внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані й фактично живуть у Києві.

Допомогу в розмірі 1500 грн отримають:

  • члени сімей учасників АТО, які загинули (зникли безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи захворювання, котрі вони дістали безпосередньо під час участі в антитерористичній операції; 
  • члени сімей учасників Революції гідності, а також члени сімей осіб, яким посмертно надали звання Героя України за громадянську мужність та патріотизм, виявлені під час Революції гідності;  
  • члени сімей добровільних учасників АТО, зокрема волонтерів, які загинули (зникли безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи захворювань, котрі вони дістали під час участі в АТО;
  • члени сімей загиблих (померлих) бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності й державного суверенітету на сході України.

У розмірі 1100 грн:

  • кияни, яких занесено до списку осіб, що дістали тяжкі тілесні ушкодження і звернулися по медичну допомогу в період із 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

У розмірі 1000 грн:

  • учасники АТО, які були безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення;
  • бійці-добровольці, котрі захищали державний суверенітет на сході України;
  • кияни, які дістали під час Революції гідності тілесні ушкодження середньої тяжкості.

У розмірі 900 грн:

  • учасники Революції гідності, які дістали легкі тілесні ушкодження і звернулися по медичну допомогу із 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.

Особи, які належать одночасно до кількох категорій, отримають одну виплату в більшому розмірі. Особам, які перебувають на повному державному утриманні, матеріальної допомоги не виплачують.