Кличко надіслав захисникам Вовчанська термінову допомогу – 150 дронів та РЕБ. Днями обіцяв ще 350 дронів і допомогу від київської громади

Віталій Кличко: Терміново назбирали і сьогодні відправляємо в якості благодійної допомоги захисникам
Фото: Віталій Кличко / Telegram

Мер Києва Віталій Кличко доправив захисникам під Вовчанськ партію дронів і системи РЕБ, невдовзі вони отримають ще 350 дронів від Кличка й допомогу від громади Києва. Про це міський голова повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Із того, що терміново назбирали і сьогодні відправляємо в якості благодійної допомоги захисникам. Зокрема, 57-й мотопіхотній бригаді, яка б'ється під Вовчанськом – 150 FPV-дронів, чотири квадрокоптери Mavic, одну систему РЕБ. Іншим підрозділам під Харків теж сьогодні вирушає п'ять систем РЕБ. А найближчими днями передамо ще 350 FPV-дронів. Це те, що ми придбали-залучили за небюджетні кошти", – написав Кличко.

Він додав, що громада столиці також допомагає іншим військовим підрозділам, які захищають найважчі напрямки.

"92-й бригаді з бюджету міста нещодавно виділили 97 млн грн на придбання необхідної бійцям автомобільної техніки та БПЛА. Усе вже закупили. Спорядження найближчими днями вирушить до захисників. Завтра передаємо 411-му окремому батальйону авіаційних комплексів техніку, яку закупили за кошти бюджету столиці: 33 автомобілі пікап, 12 систем РЕБ, 50 антен для роботи БПЛА. На це місто виділило 51 млн грн. Батальйон сьогодні тримає оборону на Донбасі, запорізькому і херсонському напрямках", – наголосив Кличко.

Контекст:

Кличко повідомляв, що з початку року Київ виділив із бюджету на потреби сил безпеки й оборони вже понад 6,5 млрд грн і що столиця продовжує пошук можливостей, щоб і надалі збільшувати фінансування потреб військових і ветеранів.

9 травня міський голова столиці передав батальйону "Свобода" 4-ї бригади оперативного призначення "Рубіж" Нацгвардії України партію дронів.