Кличко висунув уряду вимогу віддати місту 11 тис. ліжок і посилити карантин

Віталій Кличко: Із такими темпами  розповсюдження вірусу і кількістю госпіталізацій за добу вже за кілька днів місць у лікарнях не буде
Фото: kiev.klichko.org
Досі, незважаючи на обіцянки уряду, киянам так і не надали ліжок в установах Національної академії наук, Міністерства охорони здоров'я та відомчих лікарнях, заявив мер столиці Віталій Кличко.

У стаціонарах медичних закладів Києва на сьогодні – понад 3500 госпіталізованих пацієнтів із COVID-19 або підозрою на коронавірус, із них 71% людей – у тяжкому стані. Про це під час термінового онлайн-брифінгу 16 березня заявив Віталій Кличко, повідомляє сайт політика.

Він зазначив, що зараз – найскладніша ситуація від початку пандемії, і закликав уряд передати місту обіцяні ліжка в медичних установах Академії наук і Міністерства охорони здоров'я.

"Із такими темпами розповсюдження вірусу і кількістю госпіталізацій за добу уже за кілька днів місць у лікарнях не буде. До того ж досі попри обіцянки уряду для киян так і не надали ліжка в закладах Національної академії наук, Міністерства охорони здоров'я та відомчих лікарнях. А це загалом – більше ніж 11 тис. ліжок", – зазначив Кличко.

Він звернувся до уряду із закликом розширити перелік протиепідемічних обмежень, що діють у "помаранчевій" зоні.

"У столиці за останні півтора тижня кількість хворих на коронавірус і госпіталізованих збільшилася майже вдвічі! За минулу добу виявили 999 нових випадків. І динаміка розповсюдження хвороби – загрозлива. Тому Київ звертається до уряду розширити перелік протиепідемічних обмежень, що діють у "помаранчевій" зоні. Тобто зробити те, що сьогодні виключно в компетенції уряду", – підкреслив мер столиці.

Кличко впевнений, що необхідно посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.

"Звертаюся до МВС, МОЗ, Мінінфраструктури та Держпродспоживслужби посилити контроль за дотриманням установлених протиепідемічних заходів. Зокрема щодо проведення масових зібрань, дотримання маскового режиму, роботи торговельних, розважальних закладів, ресторанів і кафе, заповненості громадського транспорту, проведення спортивних змагань. Тому що, наприклад, на четвер у столиці запланований великий футбольний матч. На який з усіх регіонів приїде багато глядачів. Приблизно до 35 тис. У нинішній ситуації це може стати другим Буковелем", – підкреслив він.

Мер Києва додав, що вимагає повернення органам місцевої влади повноважень самостійно ухвалювати рішення про встановлення обмежувальних заходів, яких їх позбавили 17 лютого.