"Мінувальника" київського мосту Метро випустили із психіатричної лікарні

1 червня Ткаленко заявив, що збирається підірвати міст Метро
Фото: Artem Shevchenko / Facebook

Прессекретарка прокуратури Києва Надія Максимець повідомила, що, за даними експертизи, "мінувальник" при здоровому глузді, тому немає підстав утримувати його у спеціалізованому закладі.

Дніпровський районний суд Києва відпустив підозрюваного в замінуванні мосту Метро в Києві із психоневрологічної лікарні під цілодобовий домашній арешт. Про це йдеться в рішенні суду від 2 вересня.

Згідно з постановою суду, суддя частково задовольнив клопотання слідчого про заміну запобіжного заходу, який за погодженням із прокурором просив про тримання під вартою.

Імені мінувальника в рішенні не називають, але "Українська правда" зазначає, що йдеться про жителя міста Вишневе Київської області Віталія Ткаленка. Прессекретарка прокуратури Києва Надія Максимець у коментарі журналістам повідомила, що, за даними експертизи, він при здоровому глузді, тому поки немає підстав утримувати його у спеціалізованому закладі.

"Дніпровським районним судом йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Кримінальне провадження відносно нього перебуває на завершальній стадії та найближчим часом буде скеровано до суду для розгляду по суті", – зазначила вона.

Максимець також підкреслила, що кваліфікація його дій залишається незмінною – ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху).

1 червня приблизно о 14.00 у поліцію зателефонував чоловік, який повідомив, що перебуває на мосту Метро і збирається привести в дію вибухівку. Правоохоронці оголосили спецоперацію "Грім". Патрульні перекрили рух на мосту Метро в обох напрямках. Переговори з "мінувальником" вів голова столичної поліції Андрій Крищенко.

Після затримання з'ясували, що в пакеті в чоловіка був муляж бомби, який складався із землі, дротів, балонів і пульта управління. Його вимоги були хаотичними, розповів Крищенко журналістам.

6 червня суд ухвалив рішення відправити "мінувальника" у психіатричну клініку.