"Нападники – львів'яни". Поліція оголосила підозру двом учасникам нападу на фотокореспондента "Букв"

Поліція знайшла нападників на журналіста
Фото: Поліція Одеської області / Facebook
Двом чоловікам, які 14 серпня в Києві напали на фотокореспондента видання "Букви" Олександра Кужельного, оголосили підозру за кримінальною статтею про насильство щодо журналіста. Про це 15 серпня проінформувала Національна поліція України.

"Нападниками виявилися львів'яни 2001-го та 2004 року народження, які були учасниками акції. У рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України... повідомили фігурантам про підозру", – ідеться у повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що встановлюють роль у правопорушенні інших його учасників.

"Наголошуємо: вибачення за скоєння злочину не звільняє правопорушників від відповідальності. Розкаяння, матеріальна компенсація витрат на лікування журналіста може бути врахована судом під час винесення вироку. Також нагадуємо, що членство в будь-яких громадських формуваннях чи політичних організаціях не звільняє від відповідальності", – пояснили в Нацполіції.

Контекст:

"Букви" повідомляли, що їхнього фотокореспондента Кужельного побили після акції, яка відбулася 14 серпня під Офісом президента. Він розповів, що після акції його наздогнала група осіб, яка вимагала видалення фото, зроблених під час заходу, а потім застосувала силу. Згодом до нього підійшов лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький. Він засудив напад і пообіцяв допомогти ідентифікувати причетних до нього.

Поліція за фактом нападу почала розслідування.

Згодом у "Національному корпусі" повідомили, що знайшли нападників на журналіста. У партії заявили, що винні "понесли покарання" та попросили у Кужельного вибачення.