"Не дав РНБО забудувати сквер висотками". Кличко повідомив, що його першому заступнику вручили підозру

Віталій Кличко: На земельній ділянці утворилося стихійне сміттєзвалище
Фото: kyiv.klichko.org
Першому заступнику мера Києва Віталія Кличка Миколі Поворознику вручили підозру у справі, яка стосується колишньої земельної ділянки апарату РНБО, написав лідер партії УДАР у своєму Telegram-каналі.

"Першому заступнику голови КМДА Миколі Поворознику тільки що вручили підозру у справі щодо позбавлення земельної ділянки апарату РНБО. У 2019 році міська влада припинила право постійного користування ділянкою на вулиці Щусєва біля станції метро "Сирець". Місто привело занедбану територію до ладу, вивезло сміття, здійснило благоустрій території. І облаштувало там сквер. Але РНБО не полишає намірів забудувати територію висотками і через правоохоронців продовжує тиснути на столичну владу", – написав Кличко.

Він повідомив, що спірну ділянку передали апарату РНБО у постійне користування ще 2009 року, там планували звести багатоквартирні житлові будинки з підземними паркінгами та об'єктами соціально-побутової інфраструктури.

"Однак у 2019 році було встановлено, що всі 10 років ділянка не використовувалась за призначенням, будівництво не було розпочато. На земельній ділянці утворилося стихійне сміттєзвалище", – наголосив мер столиці.