Обшуки на комунальному підприємстві "ГІОЦ" пов'язані з умисним ухилянням від сплати податків в особливо великих розмірах – ДФС

Зараз у КП "ГІОЦ" проводять обшуки
Фото: Державна фіскальна служба України / Facebook
Співробітники Головного управління Державної фіскальної служби в місті Києві під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури проводять обшуки на комунальному підприємстві "Головний інформаційно-обчислювальний центр". Слідчі дії проводять у межах кримінального провадження, розпочатого за фактом сприяння в умисному ухилянні від сплати податків в особливо великих розмірах, повідомляє ДФС на офіційній сторінці у Facebook.

Згідно з матеріалами слідства, приватна компанія у 2019–2020 роках надавала телекомунікаційні послуги КП "ГІОЦ". водночас вказане підприємство, використовуючи бюджетні кошти в сумі понад 10 млн грн, замовляло зазначені послуги в підприємства з імовірними ознаками фіктивності, стверджують у ДФС.

Зараз за адресою КП "ГІОЦ" проводять обшуки, Держфіскальна служба розраховує виявити первинні фінансові документи й відомості про обставини скоєння кримінальних злочинів.

Контекст:

Засновником комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр" є Київська міська державна адміністрація, майно на правах власності належить Київській міській раді.

Як повідомляв голова ДФС Вадим Мельник, співробітники відомства розслідують дев'ять кримінальних проваджень за результатами обшуків у КМДА.

"Орієнтовні суми збитків, які попередньо встановлено в ході досудових розслідувань, завдані бюджету міста Києва шляхом розкрадання коштів, чи державі шляхом ухилення від сплати податків становлять понад 150 млн грн. У кримінальних процесах фігурують комунальні підприємства та суб'єкти господарювання, яким виділялися кошти з місцевого бюджету для проведення робіт і закупівель в інтересах громади Києва, деякі з яких мають ознаки фіктивності", – цитує пресслужба голову ДФС.