Поліцейські в Києві розповіли, скільки виписали штрафів людям без масок

В Україні зареєстровано понад 635 тис. випадків коронавірусної інфекції
Фото: EPA

Київські поліцейські у вихідні з 21-го до 22 листопада влаштували перевірку носіння масок у громадських будівлях та у транспорті. За порушення виписали 17 адміністративних протоколів, розповіли в поліції Києва.

Поліція Києва у вихідні з 21-го до 22 листопада склала 17 адміністративних протоколів за відсутність маски у громадських місцях. Про це розповіли у пресслужбі відомства 23 листопада.

Поліцейські перевіряли, як люди носять маски у громадських будівлях та у транспорті. За порушення передбачено штраф від 170 до 255 грн, складено загалом 17 адміністративних протоколів, констатували в поліції.

Правоохоронці у вихідні перевірили 1509 об'єктів господарської діяльності, зокрема розважальні заклади, заклади громадського харчування та торгово-розважальні центри.

"Більшість порушень – робота закладів господарської діяльності, попри заборону в рамках "карантину вихідного дня", – указано в повідомленні.

За результатами перевірок порушення карантину виявили у 243 випадках.

"На посадових осіб складено адмінпротоколи. За це передбачено накладення штрафу від 34 до 170 тис. грн", – повідомили в поліції.

Працівники поліції обіцяють і далі в межах своїх повноважень контролювати дотримання протиепідемічних заходів. Вони закликають громадян не порушувати карантину, використовувати засоби індивідуального захисту і дотримуватися соціальної дистанції.

Закон, що передбачає штраф за відсутність маски у громадських місцях, почав діяти в Україні 21 листопада.

На необхідності носіння масок наголошувала Всесвітня організація охорони здоров'я. Глава європейського підрозділу ВООЗ Ганс Клюге зазначив, що, якщо 95% людей носитимуть маски, жорсткий карантин вводити не доведеться.

Станом на 23 листопада в Україні зареєстровано 635 689 випадків коронавірусної інфекції, з них 10 945 – упродовж останньої доби. Померло 11 075 пацієнтів, а одужало 291 060 осіб.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.