Розкрадання понад 800 тис. грн на ремонті укриттів. Прокуратура повідомила про підозру чиновника Святошинської РДА

Роботи було виконано неякісно й у неповному обсязі, вважають у прокуратурі
Фото: МВС України / Facebook
У Києві правоохоронці повідомили про підозру в розтраті начальника управління Святошинської райдержадміністрації й підрядника. Про це прокуратура столиці поінформувала 9 червня в Telegram.

У процесі слідства прокурори виявили порушення під час ремонту бомбосховища у Святошинському районі. Експертиза засвідчила, що роботи було виконано неякісно й у неповному обсязі. Крім того, зафіксовано використання пожежонебезпечних матеріалів, а також суттєве завищення їх вартості.

"У межах кримінального провадження правоохоронці задокументували протиправні дії вказаних посадовців, направлені на розтрату бюджетних коштів у сумі понад 800 тис. грн, які виділялися на капітальний ремонт найпростішого укриття для населення на території Святошинського району міста Києва", – ідеться в повідомленні.

Підозру повідомлено за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата і привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає від семи до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна й забороною обіймати певні посади.

Контекст:

В Україні почали масово перевіряти укриття після того, як у ніч проти 1 червня внаслідок ракетної атаки біля поліклініки в Деснянському районі Києва загинуло троє людей (серед них дев'ятирічна дівчинка), які прийшли в укриття, але не змогли в нього потрапити. 3 червня в Києві створили комісію з ревізії бомбосховищ.

Поліція почала розслідування через закрите укриття. Затримали охоронця поліклініки і трьох посадовців. 2 червня їх повідомили про підозру: чиновників – у службовій недбалості, яка призвела до тяжких наслідків, охоронця – у залишенні в небезпеці, що призвело до смерті.

За даними станом на 5 червня, у Києві обстежили 2156 (48%) укриттів, із яких 137 (6% від перевірених) виявилися закритими, 804 (37% перевірених) – непридатні до використання.