Синоптикиня розповіла, яку погоду прогнозують у Києві та по всій Україні на День Незалежності

У Києві у вівторок прогнозують дощі
Фото: pixabay.com
За попередніми прогнозами, у Києві на День Незалежності України, 24 серпня, прогнозують дощ. Про це у Facebook 19 серпня повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

"Уточнені прогностичні моделі говорять нам, що 24 серпня в Києві очікується дощ та гроза. Уночі та вранці опади малоймовірні, а ось удень у вівторок, а особливо у другій половині дня та ввечері, до столиці підсунеться атмосферний фронт, який і зумовить періодичні грозові дощі. Дощ передбачається 24 серпня на заході та півночі України. У центральних, східних, південних областях та у Криму на День Незалежності очікується суха сонячна погода", – написала синоптикиня.

За словами Діденко, 20 серпня короткочасні дощі та грози будуть у східній частині України, у Дніпропетровській, Запорізькій областях і у Криму. На решті території країни опади малоймовірні.

"У центрі, на півдні, півночі завтра посилюватиметься вітер. Температура повітря в Україні в п'ятницю коливатиметься в межах +24...+28 ºC, на заході передбачається +21...+26 ºC, у східних областях +25...+30 ºC", – повідомила вона.


Контекст:

В Українському гідрометеорологічному центрі спрогнозували погоду на серпень 2021 року, температура буде вищою за кліматичну норму. "Місячна кількість опадів очікується 31–80 мм, на Прикарпатті місцями 95–99 мм, що в межах кліматичної норми", – зазначили синоптики.