"Треба зробити все, щоб вибори відбулися безпечно для здоров'я киян". Кличко підтримав волонтерів, які роздаватимуть маски

Віталій Кличко: Я вже поговорив із братом сьогодні. Володимир готовий перерахувати на волонтерську акцію 100 тис. грн
Фото: kiev.klichko.org
Мер Києва Віталій Кличко підтримав акцію волонтерів "Безпечний вибір", повідомляє сайт політика.

Сьогодні громадські організації звернулися до кандидатів у мери столиці і закликали зібрати гроші на маски, які волонтери роздаватимуть біля виборчих дільниць у день місцевих виборів 25 жовтня.

"Звичайно, як я вже сказав, треба зробити все, щоб вибори відбулися безпечно для здоров’я киян. І місто про це дбає. Що стосується акції – це добре, коли всі – і влада, і волонтери, і небайдужі громадяни  об’єднують свої зусилля. Я думаю, це правильна акція. Бо всі виборці повинні прийти на дільниці в масках, мати можливість продезінфікувати руки. Почуватися безпечно. Я вже поговорив із братом сьогодні. Володимир готовий перерахувати на волонтерську акцію 100 тис. грн. І, думаю, знайдеться ще немало людей, які приєднаються до такої ініціативи. Я – теж", – сказав Кличко.

Ініціативу реалізують без політичної агітації – кандидати можуть допомогти або переказавши гроші, або виготовивши маски за шаблоном, зазначила волонтерка і співзасновниця ініціативи "Безпечний вибір" Ольга Клиновська.

Місцеві вибори в Україні призначено на 25 жовтня. Вибори відбудуться на всій території України, крім окупованого Росією Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей. Виборча кампанія стартувала 5 вересня.

Протягом минулої доби в Києві виявили ще 455 хворих на коронавірусну інфекцію, померло 22 людини. Усього коронавірус забрав життя 557 киян. Підтверджених випадків захворювання на COVID-19 наразі у столиці вже 29 412, повідомив сьогодні мер Києва Віталій Кличко.