У Києві до Дня української писемності чоловік пробіг маршрутом у формі українського алфавіту

Севастьянов запустив флешмоб із бігу для збору грошей на ЗСУ
Фото: Всеволод Севастьянов / Facebook

До Дня української писемності та мови рекордсмен України Всеволод Севастьянов створив у Києві новий незвичайний біговий маршрут у формі 33 літер українського алфавіту. Про це він розповів у Facebook.

"Замість диктанту вирішив пробігти всі 33 літери нашої абетки. Мета проєкту – привернути увагу не тільки до свята (а ви вже перейшли повністю на українську?), а й зібрати креативом гроші на зимове екіпірування для наших захисників", – написав він.

Як зазначає "1+1", долучитися до бігової ініціативи може будь-який українець у будь-якій точці світу. Необхідно тільки відкрити мапу, прокласти на ній певний маршрут, що нагадує букву, і пробігти його, зафіксувавши тренування в будь-якому застосунку.

Після цього залишиться лише опублікувати скріншот пробіжки в соціальних мережах із хештегом #біжуукраїнською та #CreativeRunDvizh.

Загальна дистанція всіх букв – понад 30 км, а реалізація бігових маршрутів у Севастьянова забрала три дні.

Для створення своїх бігових малюнків чоловік використовує тематичні мобільні програми, які фіксують маршрут руху під час пробіжки та результати бігових тренувань.

Контекст:

День української писемності та мови щорічно святкують 9 листопада. Цього дня традиційно проводять всеукраїнський радіодиктант.