У Києві камери автофіксації відстежуватимуть виїзд на смугу громадського транспорту – поліція

Першу камеру, яка контролюватиме рух смугою для громадського транспорту, уже встановили
Фото: depositphotos.com
Дорожні реєстратори фіксуватимуть і надсилатимуть штрафні квитанції за новий вид порушення.

У Києві з 15 лютого камери автофіксації почнуть реєструвати виїзд автомобілів на смугу громадського транспорту, повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Facebook.

Після цього водіям-порушникам надходитимуть "листи щастя" зі штрафами.

За словами Білошицького, першу таку камеру вже встановили на бульварі Дружби народів, 36. Дотепер вона працювала в тестовому режимі, але з наступного понеділка фіксуватиме не тільки порушення швидкості руху, а й контролюватиме рух смугою для громадського транспорту.

Головний патрульний Києва підкреслив, що система фото- та відеофіксації довела свою ефективність. На місцях, де встановили комплекси автоматичної фіксації правопорушень, кількість ДТП із постраждалими й загиблими знизилася втричі.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомляв, що 2021 року в Україні додатково встановлять 220 камер автофіксації порушень ПДР.

Система відеофіксації запрацювала в Україні в ніч на 1 червня 2020 року. Список камер, що працюють, та адреси їхнього розташування опубліковано на сайті МВС. Аваков говорив, що кількість пунктів автоматичної фіксації збільшать до 700.

3 червня МВС запустило мобільний застосунок, що дає змогу перевірити наявність штрафів за порушення ПДР, а також сплатити їх.

8 вересня у МВС повідомили про впровадження нових засобів для виявлення порушників правил дорожнього руху – так званих фантомних патрулів.