У Києві під час знесення МАФів почалися сутички, поліція затримала 14 осіб

Підприємці чинили опір демонтажу кіосків
Скріншот: Владислав Трубіцин / Facebook
Поліція затримала 14 осіб під час знесення незаконних МАФів на вулиці Регенераторній у Києві. Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

За даними правоохоронців, окремі громадяни намагалися перешкодити демонтажу кіосків, їх доправили до територіального управління поліції.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Особи порушників з'ясовують.

На 11 учасників інциденту складено адміністративні протоколи за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Постраждалих унаслідок конфлікту немає.

Відео сутичок і затримань опублікував у Facebook депутат Київської міськради (фракція "Слуга народу"), голова комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислав Трубіцин. Депутат повідомив, що сутички виникли між власниками кіосків, які намагалися перешкодити їх знесенню, і правоохоронцями.

За словами Трубіцина, сьогоднішній демонтаж незаконно встановлених кіосків – наймасштабніший за останній час: до кінця дня планували прибрати відразу 40 МАФів. Депутат підкреслив, що знесення було законним – комунальне підприємство "Київблагоустрій" надало всі необхідні документи на демонтаж тимчасових споруд.

Контекст:

2018 року у КМДА заявляли, що МАФи, які працюють легально, позначать спеціальними голограмами.

На початку квітня 2021 року у КМДА повідомили, що від початку року в місті демонтували понад 1100 незаконних тимчасових споруд, які "не тільки псують естетику міста, а й заважають вільному пересуванню киян".