У київському метро врятували життя людині завдяки встановленому на станції дефібрилятору

Дефібрилятори на платформах станцій метро встановили в лютому цього року
Фото: Поліція Києва / Facebook
Поліцейський побачив на пероні непритомного чоловіка, і за симптомами – блідо-синім кольором обличчя, сповільненим диханням, слабким биттям серця – припустив, що це серцева недостатність. Правоохоронець реанімував пасажира, поки не прибули медики.

22 березня на станції метро "Палац Спорту" в Києві поліцейський врятував життя пасажирові завдяки дефібрилятору, установленому на станції. Про це повідомляють на сайті київського метрополітену.

Устаткування застосував працівник Управління поліції в метрополітені, який цього дня працював на станції.

Менеджерка проєкту "База потреб лікарень", лікарка-інтернка Олександрівської клінічної лікарні міста Києва Христина Ярмоліна на своїй сторінці у Facebook розповіла, що після успішної реанімації чоловіка відправили у приймальне відділення кардіологічного корпусу Олександрівської лікарні. 56-річний чоловік прибув із порушенням свідомості, але зі стабільним серцебиттям.

"Через 10 годин з моменту події пацієнт орієнтований у часі, просторі, власній особі, без проявів неврологічного дефіциту. Що це означає? Вчасно і правильно надана невідкладна допомога", – підкреслила Ярмоліна.

Життя пасажиру врятував працівник управління поліції в метрополітені Олександр Рашевський, повідомляють на сторінці столичної поліції.

Він розповів, що побачив на пероні непритомного чоловіка, і за симптомами – блідо-синім кольором обличчя, сповільненим диханням, слабким биттям серця – припустив, що це серцева недостатність. "Негайно взяв стаціонарний дефібрилятор та розпочав серцево-легеневу реанімацію, яку продовжував близько 20 хвилин, поки чоловік не прийшов до тями. Далі на станцію прибули медики та госпіталізували хворого до лікарні", – розповів Рашевський.

Лікарі підтвердили, що поліцейський вчасно і правильно надав першу допомогу, що врятувало життя пасажиру.

Поліцейському подякували за професіоналізм і подарували аптечку для особистого користування.

Дефібрилятори в касових залах усіх станцій розмістили торік у травні. Їх закупив міський Центр громадського здоров'я (Kyiv City Public Health Center). У 2020 році устаткування використовували 10 разів, у 2021-му – шість.

У лютому 2021 року в метро також встановили 19 дефібриляторів у відкритому доступі – на платформах станцій. Ці дефібрилятори встановили в межах проєкту громадського бюджету "РеаніМетро"