У партії "Голос" заявили, що в них є три варіанти, кого висунути на вибори мера Києва

Рудик відмовилася називати прізвища претендентів на участь у виборах мера Києва
Фото: Кіра Рудик / Facebook

Рішення, кого із трьох претендентів "Голос" відправить на вибори мера Києва, залежить від низки чинників, серед яких імідж партії і вартість кампанії, зазначила голова партії Кіра Рудик.

Партія "Голос" розглядає трьох претендентів на участь у виборах мера Києва восени 2020 року. Про це народна депутатка від "Голосу", голова партії Кіра Рудик заявила "Українській правді" в інтерв'ю, опублікованому 6 серпня.

На прохання журналіста назвати прізвища нардепка відповіла негативно.

"Не назву, бо це ж внутрішня історія, вона ж іще кипить", – зазначила Рудик.

За її словами, остаточне рішення, кого висувати в мери, залежить від низки моментів.

"Ми говоримо багато про те, що буде краще. Є соціологія, є фактор упізнаваності. Є ще імідж партії і є ще гроші, які треба витратити на кампанію. Від цього буде залежати", – пояснила голова "Голосу".

Рудик погодилася, що "на медійну людину потрібно менше фінансів. Але ж має бути якийсь концепт того, хто іде, яким чином буде все працювати і так далі".

У липні Рудик стверджувала, що в "Голосу" дві кандидатури на участь у виборах мера Києва.

Вибори до місцевих органів влади в Україні призначено на 25 жовтня. Волевиявлення коштуватиме держбюджету 2,25 млрд грн.

Із 2014 року посаду мера Києва обіймає Віталій Кличко. Він має намір балотуватися на другий строк.

Згідно з опитуванням, проведеним Соціологічною групою "Рейтинг" наприкінці липня, за Кличка на виборах мера готові проголосувати 41,7% киян, які визначилися і мають намір узяти участь у голосуванні. Понад 3% набрали б телеведучий Сергій Притула (11,6%), нардепка від "Слуги народу" Ірина Верещук (9,4%), бізнесмен і телеведучий Андрій Пальчевський (9,0%), нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко (5,4%), ексголова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов (4,5%), нардеп від "Опозиційної платформи – За життя" Вадим Рабінович (3,5%), ексмер Києва Олександр Омельченко (3,3%).