З Берліна Києву передадуть чотири двоповерхові автобуси

Перед відправленням у Київ автобуси пройшли підготовку у ремонтних майстернях
Фото: urban-transport-magazine.com (ілюстративне)
Компанія Berliner Verkehrsbetriebe (BVG), яка є найбільшим комунальним перевізником у Берліні, передає Києву чотири двоповерхові автобуси. Про це повідомила пресслужба компанії 5 грудня.

Ці автобуси використовували у Берліні протягом 12 років, повідомив операційний директор BVG Рольф Ерфурт. Перед відправленням у Київ вони пройшли підготовку у ремонтних майстернях BVG.

"Ми сподіваємося, що вони ще довго будуть лояльно обслуговувати киян", – сказав Ерфурт.

Компанія також передала запчастини для трамваїв Tatra у подарунок "Львівелектротрансу".

Сенатор із фінансових питань Берліна Даніель Везенер зазначив, що з початку повномасштабної війни цивільна інфраструктура в Україні зазнавала цілеспрямованих атак із боку російської армії і в підсумку дуже постраждала.

"Німецька столиця твердо стоїть на боці української столиці... Ми допомагаємо через уряд федеральної землі і державні компанії", сказала очільниця Берліна Франциска Гіффай, наголосивши, що це вже не перша допомога від її міста Києву.

Контекст:

На початку листопада мер міста Віталій Кличко оголосив про заміну тролейбусів на всіх маршрутах у місті на автобуси для економії електроенергії.

У разі нових ударів ворога по енергосистемі України та повної відсутності електропостачання у Києві автобуси працюватимуть на всіх маршрутах наземного транспорту, проїзд буде безоплатний, анонсував Кличко.