Постраждалий унаслідок нападу у Львові 19-річний ром одужує

Унаслідок нападу на табір ромів загинув 24-річний чоловік
Фото: npu.gov.ua

Унаслідок нападу на табір ромів у Львові 19-річний Раджа Арпадома дістав колото-різані травми. Зараз юнак може самостійно вставати з ліжка і ходити.

Стан здоров'я пораненого під час нападу на ромський табір у Львові 19-річного Раджі Арпадоми покращився. 25 червня про це повідомляє "Громадське".

За даними телеканалу, його мають виписати з лікарні 27 червня.

"Громадське" повідомляє, що Арпадома вже може самостійно вставати з ліжка і ходити. За словами юнака, у нього вже майже нічого не болить, крім грудей, у які він зазнав удару.

Він розповів, що на його табір напали 10–11 осіб, у руках у яких були палиці, ломи та ножі. Роми в момент нападу спали.

За даними "Громадьского", юнак потрапив у лікарню у важкому стані з колото-різаними ранами грудної клітки та правого плеча.

Увечері 23 червня на табір ромів на околиці Львова напали. У підсумку від ножових поранень загинув 24-річний чоловік. За даними поліції, ще чотири людини, серед яких 10-річна дитина, дістали тілесні ушкодження. Усі постраждалі – роми із Закарпаття. Правоохоронці затримали дев'ятьох львівських школярів та 20-річного організатора нападу. Кількох затриманих повідомили про підозру.

Старший інспектор управління з дотримання прав людини Національної поліції України Оксана Санагурська розповіла, що затримані підлітки визнали участь в угрупованні "Твереза і зла молодь". За даними Zaxid.net, ця незареєстрована організація є неонацистським угрупованням, про яке раніше не згадували ЗМІ.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Мікеле Ніколетті засудив напад. "Ніколетті висловив своє потрясіння і жах, рішуче засудивши те, що має вигляд "расистської атаки". Він висловив співчуття родині та близьким загиблого", – ідеться в повідомленні ПАРЄ.

"Ми шоковані, цього разу вбили одну людину. Ми очікуємо повного і прозорого розслідування без зволікання", – прокоментувала прес-секретар генсека Ради Європи Даніель Гольтген.

25 червня голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що за нападом на табір ромів у Львові може стояти Росія.