Адвокат учасника смертельної ДТП у Харкові Дронова заявив про стеження за своїм підзахисним

Аварія з шістьма загиблими сталася в Харкові 18 жовтня
Фото: ЕРА

Адвокат Сергій Перепелиця заявив, що коли водій Volkswagen Touareg Геннадій Дронов лежав у лікарні швидкої допомоги, біля його палати чергували невідомі люди.

Адвокат учасника смертельної ДТП у Харкові, водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова Сергій Перепелиця у коментарі "Українській правді" заявив, що за його підзахисним стежила група невідомих осіб.

"За моїм клієнтом стежили невідомі, коли він лежав у четвертій лікарні невідкладної швидкої допомоги. Кожного дня то дві, то чотири особи – вони змінювалися і не представлялися – чергували на поверсі і біля палати", – розповів Перепелиця.

У поліції адвокату повідомили, що жодних заходів безпеки до Дронова не застосовують.

"Ці люди були не у формі. Я попросив їх представитися, але вони не представлялися. Вони сиділи в коридорі і через певні проміжки часу заглядали до палати. Навіть якось, коли я прийшов до мого клієнта і ми вийшли на вулицю подихати, вони пішли за нами", – підкреслив він.

Стеження за Дроновим припинили після того, як його перевели до іншої лікарні.

Перепелиця додав, що повідомлення про підозру було "певним шоком" для Дронова, зараз вони чекають обрання запобіжного заходу.

За словами адвоката, Дронов не збирається ухилятися від слідства.

Увечері 18 жовтня в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова автомобіль Lexus RX350 зіткнувся з Volkswagen Touareg, вилетів на тротуар і збив пішоходів. Унаслідок ДТП загинуло шестеро людей, п'ятеро постраждали.

За кермом Lexus була 20-річна прийомна донька харківського бізнесмена Василя Зайцева Олена, а за кермом Volkswagen – 49-річний бізнесмен Геннадій Дронов.

Суд 20 жовтня ухвалив рішення заарештувати Зайцеву до 16 грудня без права застави. Їй інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України). Максимальна санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Також за рішенням суду заарештовано автомобілі Lexus і Volkswagen Touareg.

30 жовтня мер Харкова Геннадій Кернес повідомив, що одного з постраждалих у ДТП виписали з Інституту патології хребта та суглобів після проведеної операції.

Дронов 30 жовтня в ефірі ток-шоу "Говорить Україна" на телеканалі "Україна" заявив, що не винен, і висловив співчуття постраждалим у ДТП за його участю.

6 листопада Київський районний суд Харкова відмовився визнати Дронова потерпілим.