Антон Геращенко про вибух у Києві: Вибирали місце, де Мосійчук буває регулярно. Відстежували його пересування через анонси на каналах

Геращенко: Я думаю, є шанси, що ми розкриємо не тільки цей терористичний акт, але й інші
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

За 20 хвилин до закінчення ефіру на телеканалі "Еспресо", на якому був присутній нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук, невідомий залишив біля будівлі мотоцикл із вибуховим пристроєм, заявив народний депутат від "Народного фронту", член колегії Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Теракт, під час якого постраждав нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук, загинув його охоронець і випадковий перехожий, готували дуже ретельно, сказав народний депутат від "Народного фронту", член колегії Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко в коментарі телеканалу "112 Україна".

Він зазначив, що поліція збирає всю інформацію про терористичний акт.

"Відібрано десятки камер відеозаписів. На сьогоднішній момент зібрано всі залишки вибухового пристрою. Ми розуміємо, що цей теракт готували дуже ретельно, вибирали місце, де Мосійчук буває регулярно. Відстежували його пересування через анонси на телеканалах. І, знаючи, що телеканал "Еспресо" (розташований. – "ГОРДОН") у таких вуличках, розташованих у спальному районі, вирішили провести терористичний акт саме там", – зазначив він.

За 20 хвилин до закінчення ефіру невідомий залишив біля будівлі телеканала мотоцикл із вибуховим пристроєм, розповів Геращенко.

"З урахуванням того, що його потужність була до 1 кг у тротиловому еквіваленті і мотоцикл було затиснуто між автомобілем і стіною п'ятиповерхового будинку, то вийшла дуже потужна вибухова хвиля. Далі хтось із терористів залишився спостерігати за тим, як Юрій Мосійчук і особи, які супроводжували його, виходять із будівлі телеканала, і натиснув на кнопку. Поліція зараз зібрала величезну кількість інформації про цей терористичний акт. Я думаю, є шанси, що ми розкриємо не тільки цей терористичний акт, але й інші терористичні акти, оскільки не виключено, що та ж група, яка скоїла замах на Мосійчука, могла бути причетною і до інших терактів", – заявив нардеп.

Увечері 25 жовтня на вулиці Адама Міцкевича в Києві біля телеканала "Еспресо" стався вибух. Кримінальну справу відкрили за статтею "теракт"слідство веде Служба безпеки України. На думку нардепа від Радикальної партії Дмитра Лінька, замовником замаху на Мосійчука є глава Чечні Рамзан Кадиров.

Першою жертвою вибуху став охоронець Мосійчука. Поранення дістали Мосійчук і політолог Віталій Бала. Їх прооперували.

Другою жертвою став 36-річний перехожий Михайло Морміль, який помер у 17-й лікарні.