Аваков та Князєв зустрілися із сім′єю хлопчика, якого смертельно поранили поліцейські в Переяславі-Хмельницькому

Князєв повідомив, що поліція візьме на себе витрати на похорон загиблого хлопчика

Фото: mvs.gov.ua

Під час зустрічі з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим і головою Нацполіції Сергієм Князєвим мама і бабуся вбитого п'ятирічного хлопчика Кирила Тлявова попросили організувати психологічну допомогу для старшого брата загиблого Дениса Тлявова, розповіли у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і голова Нацполіції Сергій Князєв зустрілися з мамою та бабусею п'ятирічного хлопчика Кирила Тлявова, який загинув від вогнепального поранення в голову. Про це 4 червня повідомила прес-служба МВС.

"Рідні Кирила попросили організувати психологічну допомогу для старшого сина Дениса Тлявова. Була досягнута домовленість, що Нацполіція направить у сім'ю Тлявових фахівців-психологів, що спеціалізуються на роботі з людьми, які пережили втрату близьких", – розповіли у прес-службі.

Князєв запевнив жінок, що з боку поліції буде надано всю необхідну допомогу для розслідування обставин трагедії.

"Я вам обіцяю, що ми будемо уважно стежити за ходом розслідування і тісно комунікувати з Державним бюро розслідувань і прокуратурою. Я сподіваюся, що суд призначить адекватне покарання", – додав Аваков.

Князєв повідомив, що співробітники управління НПУ в Київській області вирішили переказати сім'ї загиблого свій одноденний заробіток.

Він пообіцяв також, що поліція надасть усю необхідну допомогу й візьме на себе витрати на похорон загиблого хлопчика.

Фото: mvs.gov.ua

П'ятирічний Кирило Тлявов дістав вогнепальне поранення голови 31 травня. 3 червня він помер у лікарні в Києві. За даними Нацполіції, дитина загинула від випадкового пострілу, зробленого одним із двох поліцейських, які "перебували поза службою, без табельної зброї, у стані алкогольного сп'яніння".

4 червня Голосіївський райсуд Києва заарештував підозрюваних – Володимира Петровця та Івана Приходька – на два місяці без права внесення застави. Їх повідомили про підозру у хуліганстві із застосуванням зброї та умисному вбивстві.

Через інцидент керівників Переяслав-Хмельницького відділення поліції усунули від виконання службових обов'язків, голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку і попросив скерувати його на Донбас.

Адвокат сім'ї постраждалих Олександр Щербина заявив, що на момент пострілу поряд із поліцейськими перебував ще один чоловік, який фігурує у кримінальному провадженні як свідок, і неповнолітній син одного з підозрюваних.

Слідство перевіряє версію про те, що вистрілити в дитину міг 14-річний син одного з поліцейських.