Аваков заявив, що за підозрою у рейдерському захопленні елеватора в Харківській області буде затримано екс-керівника "Східного корпусу"

Інцидент стався 11 вересня
Фото: Сергій Князєв / Facebook

Групою, яка намагалася захопити елеватор у селі Занки Зміївського району Харківської області, керував, зокрема, колишній глава роти Національної поліції "Східний корпус" Олег Ширяєв, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За підозрою у рейдерському захопленні елеватора в селі Занки Зміївського району Харківської області поліція має намір затримати одного з керівників групи, екс-главу роти Національної поліції "Східний корпус" Олега Ширяєва. Про це заявив журналістам міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє "Укрінформ".

"Нацполіція сьогодні проведе необхідні умови, затримає та оголосить про підозру у минулому достатньо відомій людині, яка керувала ротою Нацполіції "Східний корпус", – громадянину Ширяєву", – повідомив Аваков.

За його словами, 11 вересня підрозділи Нацполіції і Нацгвардії затримали 55 осіб, які брали участь у рейдерському захопленні елеватора. Сьогодні 22 із них повідомили про підозру, до обрання судом запобіжного заходу вони перебуватимуть під вартою.

Правоохоронці інкримінують підозрюваним сплановане хуліганство із застосуванням зброї. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до семи років.

Аваков підкреслив, що під час затримання рейдерів постраждало семеро осіб.

"На жаль, у цій акції брали участь колишні АТОвці, які воювали в підрозділах Збройних сил України чи Національної гвардії. Та жодні заслуги в минулому не звільнять від відповідальності людей, які скоїли такий злочин", – підкреслив глава МВС.

Він додав, що не допустить існування "ніякої альтернативної сили, яка буде регулювати законність у сфері господарських відносин".

Ширяєв – колишній командир роти поліції "Східний корпус", яку сформували 2014 року і розпустили 2018 року. Він керував ротою у 2014–2015 роках.

11 вересня в селі Занки Зміївського району Харківської області сталася масова бійка, у якій узяло участь кілька десятків людей. За даними поліції, інцидент стався, коли "група невідомих у балаклавах" спробувала проникнути на територію елеватора, де перебували жителі Змієва.

У "Всеукраїнській аграрній раді" заявили, що йдеться про рейдерське захоплення елеватора фермера Олександра Строгого.

Конфлікт вирішували сили спецпризначенців харківського КОРД, батальйону поліції особливого призначення та батальйону патрульної служби особливого призначення "Харків".