Біля вокзалу в Донецькій області виявили вибуховий пристрій

Вибухівку знешкодили
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Вибуховий пристрій був за 70 м від залізничної станції Верхньоторецьке в Донецькій області, повідомили в "Укрзалізниці". За даними поліції, ідеться про контейнери з пластидом, під якими було закладено 30-мм артилерійський снаряд.

Співробітники полку патрульної служби поліції особливого призначення "Київ" під час патрулювання в районі залізничної станції Верхньоторецьке у Донецькій області виявили вибуховий пристрій, повідомляє пресслужба поліції Києва.

Контейнери з речовиною, схожою на пластид, лежали неподалік від головного входу на вокзал, ідеться в релізі.

Після цього правоохоронці взяли під охорону територію навколо "підозрілого пристрою" і викликали співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Як повідомила пресслужба "Укрзалізниці", це приблизно за 70 м від станції.

"Працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій провели розмінування, під час якого під модулями додатково виявили 30-мм артилерійський снаряд, після чого все вилучили для подальшого знешкодження", – додали в поліції.

Про постраждалих не повідомляють.

Верхньоторецьке розташоване поряд із лінією розмежування в Донецькій області. Полк "Київ" несе службу в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі протягом шести років.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.