Бойовики "ЛНР" викрали чоловіка на пункті пропуску "Станиця Луганська" – поліція

Факт викрадення бойовиками "ЛНР" мешканця Станично-Луганського району кваліфікували за ст. 146 Кримінального кодексу України
Фото: ЕРА
22-річний мешканець Станично-Луганського району перетнув лінію розмежування в пункті пропуску "Станиця Луганська" та був викрадений бойовиками "ЛНР" на окупованій території, повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Луганській області.

На контрольно-пропускному пункті в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" бойовики "ЛНР" незаконно позбавили свободи 22-річного місцевого мешканця, повідомила у Facebook прес-секретар Головного управління Національної поліції у Луганській області Тетяна Погукай.

"До поліції надійшла інформація з прокуратури Станично-Луганського району про те, що під час моніторингу інтернет-мережі встановлено факт незаконного позбавлення волі 22-річного мешканця району. Перевіркою даної інформації встановлено, що о 06.00 31 серпня 22-річний мешканець Станично-Луганського району перетнув лінію розмежування в пункті пропуску смт. Станиця Луганська та, знаходячись на не підконтрольній Україні території, був позбавлений волі бойовиками незаконних збройних формувань "ЛНР", – ідеться в повідомленні.

Цей факт унесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.