Бутусов: Іноземець, якого знайшли мертвим у Києві, – волонтер Барі Бонен з Ізраїлю. Він не був інструктором Нацгвардії

Бонен залишив прощальне повідомлення у Facebook
Фото: Бари Бонен / Facebook

Загибель ізраїльтянина Барі Бонена, який допомагав українським військовим, має вигляд самогубства, однак необхідна перевірка всіх свідчень і доказів, написав головний редактор сайта "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

У Києві знайдено мертвим громадянина Ізраїлю, волонтера Барі Бонена, інформація столичної поліції про те, що загиблий був інструктором Національної гвардії України, помилкова. Про це написав у Facebook головний редактор інтернет-видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов.

"Барі Бонен – громадянин Ізраїлю, який тривалий час працював в Україні, був нагороджений за волонтерську діяльність медаллю однієї з громадських організацій. Початкова інформація про загибель у Києві іноземця, інструктора Національної гвардії виявилася помилковою", – зазначив Бутусов.

Джерела "Цензор.НЕТ" повідомляють, що останнім часом Барі Бонен вів сторінку громадської організації "Грузинський легіон". Її керівник Мамука Мамулашвілі підтвердив, що ізраїльтянин не брав участі у бойових діях, але допомагав військовим. Водночас, за його словами, Бонен ніколи не виявляв ознак депресії.

"Поруч із тілом Барі поліція виявила стартовий пістолет, перероблений під стрільбу бойовими патронами 9-мм калібру. На цей момент ситуація має вигляд самогубства. Але безумовно, необхідна перевірка усіх свідчень і доказів", – пише Бутусов.

За чутками, Бонен контактував із низкою державних структур України, про деталі контактів він своїм близьким не розказував, додав журналіст.

Уранці 10 вересня на сторінці Бонена у Facebook з'явився запис, у якому він повідомив, що у нього "розбита душа" і що біль "неможливо терпіти". Також він попросив вибачення в усіх, кого коли-небудь образив.