Чоловік, який погрожував підірвати рейсовий автобус із 50 пасажирами під Харковом, постане перед судом

Інцидент стався у травні 2019 року
Фото: hk.npu.gov.ua

Максимальна санкція статей Кримінального кодексу України, інкримінованих 58-річному чоловікові, який погрожував підірвати пасажирський автобус рейсу Харків – Чугуїв, передбачає довічне ув'язнення, повідомили у прокуратурі.

Прокурори передали до суду обвинувальний акт проти 58-річного чоловіка, який погрожував підірвати гранату в салоні автобуса, коли там було приблизно 50 пасажирів, зокрема діти, інформує пресслужба прокуратури Харківської області.

Інцидент стався 16 травня під Харковом.

"У рейсовому автобусі MAN, який рухався по маршруту Харків – Чугуїв, один із пасажирів дорогою посварився з колишньою співмешканкою. У розпалі конфлікту чоловік несподівано дістав із пакета гранату Ф-1, витягнув запобіжну чеку та почав гучно висловлювати намір підірвати екскохану, а з нею й інших попутників", – ідеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що чоловік вимагав зупинити автобус, проте після вимушеної зупинки на вулиці кинув запобіжну чеку в колишню співмешканку і продовжив погрожувати жінці розправою.

"Протиправні дії обвинуваченого зупинив один із пасажирів цього автобуса. Він знешкодив зловмисника та утримував гранату без чеки до приїзду поліції", – додали у відомстві.

У пресслужбі обласної  поліції повідомляли, що чоловік був п'яний.

Як повідомили у прокуратурі, 58-річному чоловікові інкримінують замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, із хуліганських мотивів, а також носіння, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 15, п. 5, 7 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). Максимальна санкція статей передбачає довічне ув'язнення.