До вбивства екс-депутата Сумської міськради Жука може бути причетною його дружина – Аброськін

Жука виявили застреленим 2 серпня

Фото: Анатолий Жук / Facebook

Удова вбитого колишнього депутата Сумської міської ради Анатолія Жука зникла після першого допиту у справі про загибель чоловіка. Зараз її шукають правоохоронці, повідомив перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін.

До вбивства колишнього депутата Сумської міської ради Анатолія Жука може бути причетною його дружина. Про це 15 серпня заявив перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін, повідомляє прес-служба відомства у Facebook.

Він зазначив, що правоохоронці розглядають кілька версій злочину. Зокрема, версію замовного вбивства, а також через громадську діяльність загиблого.

"Також одна з версій – до вбивства екс-депутата може бути причетна його дружина. Після першого допиту вона зникла, її місцезнаходження невідоме. Також зникли її донька та водій. Зараз ми проводимо активні оперативно-розшукові заходи зі встановлення місцезнаходження цих людей", – розповів Аброськін.

Жука виявили застреленим 2 серпня. У прокуратурі повідомили, що його вбили після того, як він загасив пожежу у своєму будинку і спав у дворі на карематі.

9 серпня правоохоронці повідомили про зникнення вдови, дочки і водія вбитого. У зв'язку із цим правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками п. 1 і 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Жук був депутатом міськради Сум із 2010-го до 2015 року, очолював департамент містобудування та земельних ресурсів. У 2015 році балотувався на посаду мера.