ДТП у Харкові. Адвокат водія Touareg заявив, що розцінює поліцейську охорону його клієнта як тиск

Водій Touareg після аварії потрапив до лікарні
Фото: Ростислав Касьяненко / Facebook

Водій авто Volkswagen Touareg, яке стало учасником ДТП у Харкові 18 жовтня, бізнесмен Геннадій Дронов не збирався тікати і його не потрібно охороняти в лікарні, де він проходить лікування після аварії. Про це заявив його адвокат Сергій Перепелиця.

Підприємець Геннадій Дронов, який керував автомобілем Volkswagen Touareg і став учасником ДТП у Харкові 18 жовтня, перебуває в лікарні під охороною поліції. Про це журналістам розповів його адвокат Сергій Перепелиця, повідомляє "Медиапорт".

"Мені дуже цікаво, чому безпосередньо в лікарні, у відділенні, де знаходиться мій клієнт, чергують співробітники правоохоронних органів. Ми не просили застосування до нас жодних заходів безпеки. Розцінювати це як якийсь тиск або вплив – можливо", – заявив юрист.

Він стверджує, що Дронов перебуває у звичайній палаті харківської лікарні і не збирався нікуди їхати після аварії.

"Ми не збираємося кудись тікати. Така можливість, якщо б він хотів якось переховуватися, уже була. Безпосередньо після ДТП – його не було затримано. Безпосередньо кілька днів минуло, коли ніхто не викликав його для проведення будь-яких слідчих дій", – сказав Перепелиця.

За його словами, Дронов буде просити суд визнати його потерпілим.

Увечері 18 жовтня в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова автомобіль Lexus RX350 зіткнувся з Volkswagen Touareg, вилетів на тротуар і збив пішоходів. Унаслідок цього загинуло п'ятеро людей, ще шестеро травмовано.

За кермом Lexus була 20-річна прийомна донька харківського бізнесмена Василя Зайцева Олена, а за кермом Volkswagen – Дронов.

Суд 20 жовтня ухвалив рішення заарештувати Зайцеву до 16 грудня без права застави. Їй закидають порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України). Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Також за рішенням суду арештовано автомобілі Lexus і Volkswagen Touareg, які стали учасниками ДТП.

У поліції заявили, що водій Volkswagen Touareg почав рух на жовте світло. Начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Олег Бех під час брифінгу 21 жовтня сказав, що статус Дронова, який проходить у справі як свідок, може змінитися.

Дронов стверджує, що їхав на "зелене".