ДТП у Харкові. Суд продовжив арешт Зайцевій та Дронову

ДТП сталася у жовтні 2017 року

Фото: newsroom.kh.ua

Наступне судове засідання у справі про смертельну ДТП у Харкові, у якій фігурують водій Lexus Олена Зайцева і водій Volkswagen Геннадій Дронов, має відбутися 20 грудня.

19 грудня Київський районний суд Харкова продовжив термін тримання під вартою учасникам смертельної ДТП, що сталася 18 жовтня 2017 року, – Олені Зайцевій, яка керувала автомобілем Lexus, і Геннадію Дронову, водієві Volkswagen. Про це повідомляє "UA.Харків" у Facebook.

Зазначають, що обоє підозрюваних перебуватимуть під арештом до 16 лютого 2019 року.

Наступне засідання у цій справі відбудеться 20 грудня. На ньому суд заслухає клопотання адвоката Дронова Сергія Перепела та експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз, які не прийшли на засідання 19 грудня.

Водночас, експерти передали до суду документи, в яких повідомляють, що вони не змогли встановити, чи була Зайцева під впливом опіатів у день аварії.

Унаслідок ДТП у Харкові за участю машин Олени Зайцевої та Геннадія Дронова загинуло шестеро пішоходів, ще п'ятеро дістали травми різного ступеня тяжкості.

22 травня 2018 року суд оприлюднив результати судово-медичних експертиз обвинувачених. У характеристиці Зайцевої немає даних про її алкогольне або наркотичне сп'яніння, хоча первинний аналіз свідчив про наявність опіатів у її сечі.

На засіданні 5 червня у суді свідок із боку захисту, медексперт Олександр Чубенко, який досліджував сечу Зайцевої, заявив, що під час повторного дослідження наявність або відсутність опіатів неможливо було підтвердити через нестачу біозразків.

16 липня в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила про зникнення лікаря-нарколога Олени Федірко, яка оглядала Зайцеву.

7 серпня суд зобов'язав поліцію знайти Федірко і доправити на засідання суду. 11 вересня суддя повідомив, що поліція не змогла знайти нарколога Федірко, тому що вона перебуває на не підконтрольній владі території.

4 грудня захист Дронова попросив провести повторну експертизу для Зайцевої.