ДТП у Харкові. У поліції заявили, що Volkswagen Touareg поїхав на жовте світло

Слідчі перевірять, чи користувалася водій Lexus мобільним за кермом
Скриншо: Newsroom Kharkov / YouTube

Правоохоронці опитали свідків зіткнення Lexus і Volkswagen у Харкові, а також вивчили відео з камер спостереження.

Один з учасників масштабного ДТП у Харкові – водій автомобиля Volkswagen Touareg поїхав через перехрестя на жовтий сигнал світлофора, однак винуватицею аварії поліція вважає водія Lexus RX350. Про це заявили на прес-конференції начальник управління Національної поліції у Харківській області Олег Бех і начальник слідчого управління Сергій Чиж, повідомляє NewsRoom.

"У рамках розслідування кримінального провадження слідчими проведено повний огляд місця події, вилучені транспортні засоби, призначені експертизи, опитані очевидці, водій Volkswagen, пасажирка Lexus та один потерпілий", – цитує Беха прес-служба Нацполіції.

За словами Чижа, зібрано повну доказову базу і є підстави вважати, що саме водій Lexus порушила правила дорожнього руху.

Що стосується швидкості, з якою рухалися автомобілі, її мають визначити експерти.

Окрім того, слідчі перевірять, чи користувалася водій Lexus мобільним телефоном під час руху.

Жовтий сигнал світлофора забороняє рух транспортного засобу. Винятком є ситуація, коли в разі ввімкнення жовтого сигналу водій не може зупинитися, не вдаючись до екстреного гальмування.

Увечері 18 жовтня в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова автомобіль Lexus RX350 зіткнувся з Volkswagen Touareg, який вилетів на тротуар і збив пішоходів. У підсумку загинуло п'ять людей, ще шістьох госпіталізовано.

19 жовтня з'явилися відео зіткнення Lexus і Volkswagen, а також моменту наїзду на пішоходів.

За кермом Lexus була прийомна 20-річна дочка харківського бізнесмена Василя Зайцева Олена, а за кермом Volkswagen – 49-річний бізнесмен Геннадій Дронов. Експертиза засвідчила, що в крові обох водіїв – учасників ДТП алкоголю і наркотиків немає.

Зайцеву затримано на три доби, а Дронов проходить у кримінальній справі як свідок.

За шість хвилин до ДТП Зайцева заходила в соцмережу "ВКонтакте".